Studio Hamerhaai – Rijkswachters – Rijksmuseum

Rijkswachters: trouwe bewakers van de kunst in het Rijksmuseum

Dit zijn de Rijkswachters. De Rijkswachters hebben jarenlang de kunstschatten van het Rijksmuseum beschermd en hebben met hen de hele wereld rondgereisd. Het Rijksmuseum is weer open en nu zijn de transportkisten waaruit deze Rijkswachters zijn gemaakt, niet meer nodig. De transportkisten krijgen zo een nieuw leven. Iedere Rijkswachter heeft een ander verhaal. En jij, de nieuwe eigenaar, kan uitzoeken welke kunstschat deze Rijkswachter heeft beschermd. Voer het nummer van jouw Rijkswachter in en ontdek welke kunstschat er door deze Rijkswachter veilig was opgeborgen toen het Rijksmuseum werd verbouwd.

Rijkswachters Small €37,50
Deze Small kan al op eigen benen staan. Met zijn 17 cm lengte komt hij net boven de navel van zijn grotere broers. De armen kunnen bewogen worden.

Rijkswachter Medium – zonder lamp €79,-
Deze Rijkswachter is 30 cm hoog, 15 cm breed en heeft een buik van 10 cm dik. Denk aan de grootte van een 1,5 liter melkpak. Armen kunnen bewogen worden.

Rijkswachter Medium – met lamp €125,-
Dezelfde Rijkswachter, maar met lamp. Lampje is een koelkastledlampje, voorzien van een rood strijkijzersnoer met schakelaar en stekker.

Rijkswachter whiteBOT €79,-
De Rijkswachter whiteBOT kan je om een boodschap sturen! Deze Rijkswachter is 30 cm hoog en heeft een whiteboardmarker in zijn linkerschouder. Natuurlijk kan je achterhalen welk kunstwerk hij heeft bewaakt.

Rijkswachter large €295,-
Een maatje kleiner dan de Rijkswachter XL.
75 cm hoog, 35 cm breed en een buik van 18 cm diep. Twee lampen (grote fitting) als ogen, een schakelaar op zijn kop en een kastje als buik. Armen kunnen bij schouder bewogen worden.

Rijkswachter XL €335,-
De grootste versie van de Rijkswachter:
90 cm hoog, 45 cm breed en een buik van 24 cm dik. Twee lampen (grote fitting) als ogen, een schakelaar op zijn kop en een kastje als buik. Armen kunnen bij schouder bewogen worden.

Rijkswachter Diorama: Limited Edition €149,-
De Rijkswachters Diorama is een samenwerking van Studio Hamerhaai en Flagg, kunstenaar uit Zuid Afrika.
Het is een Rijkswachter Medium (30 cm hoog) en zijn armen kunnen bij de schouder bewogen worden. In zijn buik zit een diorama: een stilleven, aangelicht met LEDlampjes. Die kan je aan en uit zetten met de schakelaar voor op zijn buik. De Diorama’s zijn uniek. Informeer bij ons welke Diorama’s beschikbaar zijn