House of Thol – flower constellations – bloemschikken

Sierlijke boeketten met minder bloemen
Het kan soms lastig zijn een boeket mooi in een vaas te zetten, zeker als je niet genoeg bloemen hebt om de hele vaas te vullen. ​Met de Flower Constellations is het heel eenvoudig om met minder bloemen sierlijke boeketten maken, in vazen die je al in huis hebt.
Creëer meesterwerken met vers geplukte wildbloemen uit eigen tuin, de overblijfsels van je laatste boeket of losse bloemen die je zelf uitzoekt bij de bloemist.

Styling door de sterrenbeelden
De gatenpatronen in de 12 Flower Constellations zijn afgeleid van de sterrenbeelden, waardoor een speelse, verdeling van bloemen in de vaas ontstaat.
De werking is losjes geïnspireerd op de Japanse bloemschikkunst Ikebana, waarin de schoonheid en onderlinge compositie van losse bloemen gevierd wordt.

Functioneel ontwerp, persoonlijk kado
De duurzame messing Flower Constellations zijn steeds opnieuw te gebruiken.
Ze zijn zo ontworpen dat ze vanuit een platte vorm door middel van induwen simpel vast te klemmen zijn in vazen met verschillende diameters.
Iedere Flower Constellation is verpakt in een sprekende en kleurrijke geschenkverpakking passend bij de kenmerken van het bijbehorende sterrenbeeld.

CONSTELLATIE: een groep sterren die een herkenbaar patroon vormen, vaak vernoemd naar een object, dier of mythisch figuur.  (Bron: Oxford dictionary -vertaald-)  

We hebben 12 Flower Constellations met patronen die overenkomen met de manier waarop de sterren staan in de 12 sterrenbeelden.
Kies je Flower Constellation omdat die overeenkomt met je sterrenbeeld, of gewoon naar gelang je voorkeur voor een bepaalde maat en/of patroon.

Het aantal en de positie van de sterren in ieder sterrenbeeld bepaalt de grootte van de messing cirkel, resulterend in een totaal van 6 kleinere (D10) en 6 grotere (D13) constellaties, die passen in vazen met diameters tussen de 6,5 en 12 cm.